We were asked to develop proposals for a gym and spa in the basement of a large town house in London. Responding to the client's desire for a clean, yet luxurious space, a rich material palette evolved with certain key bespoke feature elements_

Black polished plaster, full height mirror panels, teak and glass tiles help define a compact space into distinct entities. A bespoke Black, Gold and Grey bamboo pattern was developed with Bisazza, as the central feature piece behind a bespoke hot tub. The main spaces are separated with single and double glazed screens creating a very open feel to the space. A perforated metal screen shields the gym area from the main house providing privacy to its users and doubles up as a physical barrier. The pattern continues as a play on the bamboo leaf form. This design language is further developed in a light feature above the spa.

© Copyright I M Lab